Treća radionica o preventivnom pregledu dojke

Treća radionica o prevenciji bolesti dojke održana je u prostorijama Udruženja "Žene juga". I ovom prilikom je dr Dušica Mijalković, internista onkolog održala predavanje i pregled učesnica. Akcija je realizovana u okviru projekta "Žene su jake" koji podržava Rekonstrukcija ženski fond iz Beograda.

Edukacija vršnjaka o reproduktivnom zdravlju

Vršnjačke edukatorke pirotskih srednjih škola od januara do marta, održale su vršnjačko edukativne časove o reproduktivnom zdravlju. Časovi su organizovani u okviru građanskog vaspitanja za sve zainteresovane učenike. Inače deo su programa koji realizuje udruženje Žene juga uz podršku Rekonstrukcije ženski fond.

Održan Novogodišnji Festival ženskog stvaralaštva

Novogodišnji Festival ženskog stvaralaštva u organizaciji Udruženja "Žene juga" održan je 23. i 24. decembra 2016.godine u Klubu Doma Vojske. Ovom prilikom učestvovalo je četrdesetak žena koje izrađuju proizvode u kućnim uslovima. ovo je peti Festival ženskog stvaralaštva i podržan je od strane Rekonstrukcije ženski fond.

Tokom dvodnevne organizacije Festivala prikupljani su potpisi za peticiju  "Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više".

 

 

Edukativni čas za mlade o HIV-u

U prostorijama udruženja Žene juga, 1. decembra 2016. članica udruženja Ternipe Silvija Nešić, održala je učenicama srednjih škola edukativni čas o temi HIV i AIDS. Ova aktivnost organizovana je u okviru kampanje "16 dana aktivizma"

Obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

U okviru kampanje "16 dana aktivizma" obeležen je Međunarodni dan ljudskih prava. Ovomprilikom u prostorijama Udruženja "Žene juga" emitovana je radio emisija autorke Sandre Mandić i Jugoslave Široke. Radio emisija "Ona kaže" je o tome zašto se , i na štetu sopstvenog života, povinujemo velikim nametnutim autoritetima, kao što su država, crkva, novac, tradicija. Odgovore na ova pitanja daju hrabre žene koje su se suočile sa svojim strahovima i prepoznale mogućnost pobune i promena. Emisija je urađena u nezavisnoj produkciji uz podršku Rekonstrukcije ženski fond.

 

 

Biblioterapija o temi ljubav

U prostorijama Udruženja "Žene juga" održana je još jedna radionica Biblioterapije u petak 15.novembra 2016. Radionicu su vodile bibliotekarke Narcisa Cica Aleksić i Marija Šarović a tema je bila ljubav. Program je deo projekta "Žene su jake" koji podržava Rekonstrukcija ženski fond.

 

 

Radionica-Marketinški nastup za kreativne saradnice

U prostorijama Udruženja "Žene juga", 4. novembra, održana je radionica o marketinškom nastupu za preduzetnice i saradnice organizacije. Radionicu je vodila Aleksandra Đurišić, PR menadžer kompanije " Don Don". Aktivnost je deo projekta "Žene su jake" koju podržava Rekonstrukcija ženski fond, i ima za cilj osnaživanje žena koje se bave kreativni radom.

 

 

Predavanje o značaju prevencije raka dojke

Udruženje "Žene juga" u saradnji sa dr Dušicom Mijalković,internistom-onkologom,organizovalo je, još jedno u nizu, predavanje o značaju prevencije raka dojke.Posle predavanja dr Mijalković će obavila pregled svih zainteresovanih žena.Akcija je realizovana u okviru projekta "Žene su jake" koji podržava Rekonstrukcija ženski fond iz Beograda.

Pages

Subscribe to Žene juga RSS