latest news

Treća radionica o preventivnom pregledu dojke

Treća radionica o prevenciji bolesti dojke održana je u prostorijama Udruženja "Žene juga". I ovom prilikom je dr Dušica Mijalković, internista onkolog održala predavanje i pregled učesnica. Akcija je realizovana u okviru projekta "Žene su jake" koji podržava Rekonstrukcija ženski fond iz Beograda.

Edukacija vršnjaka o reproduktivnom zdravlju

Vršnjačke edukatorke pirotskih srednjih škola od januara do marta, održale su vršnjačko edukativne časove o reproduktivnom zdravlju. Časovi su organizovani u okviru građanskog vaspitanja za sve zainteresovane učenike. Inače deo su programa koji realizuje udruženje Žene juga uz podršku Rekonstrukcije ženski fond.

Održan Novogodišnji Festival ženskog stvaralaštva

Novogodišnji Festival ženskog stvaralaštva u organizaciji Udruženja "Žene juga" održan je 23. i 24. decembra 2016.godine u Klubu Doma Vojske. Ovom prilikom učestvovalo je četrdesetak žena koje izrađuju proizvode u kućnim uslovima. ovo je peti Festival ženskog stvaralaštva i podržan je od strane Rekonstrukcije ženski fond.

Tokom dvodnevne organizacije Festivala prikupljani su potpisi za peticiju  "Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više".

 

 

Edukativni čas za mlade o HIV-u

U prostorijama udruženja Žene juga, 1. decembra 2016. članica udruženja Ternipe Silvija Nešić, održala je učenicama srednjih škola edukativni čas o temi HIV i AIDS. Ova aktivnost organizovana je u okviru kampanje "16 dana aktivizma"

Pages