Literarni konkurs za projekat Pirot po meri žena

Volite da pišete? Želite da podelite svoju priču o životu žene u Pirotu kroz lično ili iskustvo Vama dragih žena?

Žene juga objavljuju

 

Literarni konkurs za najbolju kratku priču na temu "Piroćanka"

Tema konkursa odabrana je u okviru projekta "Pirot po meri žena" koji udruženje Žene juga realizuje od januara do jula 2014.godine, uz podršku Trag fondacije, ISC-a i USAID-a.

 

Uslovi za učestvovanje na konkursu :

  • da je autor/ka građanin/ka pirotskog okruga

  • da je priča napisana na srpskom, hrvatskom, crnogorskom, bošnjačkom ili romskom jeziku, pismom koji autor odabere (ćirilica ili latinica)

  • priča može biti ranije objavljena

  • priču i podatke o autoru/ki dostaviti u štampanoj formi, u dve zatvorene koverte - lično ili na adresu Žene juga, Nikole Tesle br.34. U jednoj koverti dostaviti priču, potpisanu šifrom autora, a u drugoj šifru i podatke o autoru – ime i prezime, adresu, broj lične karte, broj telefona i kontakt e-mail.

  • Jedan autor/ka može poslati više priča.

 

Rok za dostavljanje radova je od 01. do 15. februara 2014. godine.

 

Za najboljih pet priča, prema odluci žirija, obezbeđene su nagrade od pet kompleta knjiga u vrednosti od 6,000.00 dinara (ukupno 30,000.00 dinara) po izboru autora. Žiri sačinjavaju saradnice/i udruženja : Nadica Kostić, Boris Starešina i Dragana Ranđelović.

Rezultati konkursa – naslovi priča koje su, po odluci žirija, svrstane u uži izbor i imena autora – biće objavljeni na sajtu Žena juga 21. februara 2014.

Imena dobitnika nagrada žiri će saopštiti 25. februara 2014. godine na konferenciji za štampu u Ženskoj medijateci.

Nagrađene priče biće, uz saglasnost autora/ki, iskorišćene za pripremu pozorišne predstave Narodnog pozorišta u Pirotu "Piroćanka" i objavljene na sajtu Žena juga nakon konferencije za novinare.

 

Detaljnije informacije o konkursu moguće je dobiti mejlom na adresu pirotpomerizena@gmail.com

 

Očekujemo vaše prijave!

Tags: