Video konkurs Pirot po meri žena

Želite da podelite svoje mišljenje o položaju žena u našoj opštini? Oprobali biste se u pravljenju video poruke, kako bi baš Vaša priča postala vidljiva?

 

Žene juga objavljuju

 

Konkurs za kratki video rad na temu “Piroćanka”

o životu žena na ovim prostorima, Vašem ličnom ili iskustvu žena iz Vašeg okruženja.

Konkurs je objavljen u okviru projekta Pirot po meri žena, koji od januara do jula tekuće godine realizuje uz podršku Trag fondacije, ISC-a i USAID-a.

Pozivaju se svi zainteresovani, bez obzira na uzrast i pol, da pošalju kratak video klip, u kojem izražavaju svoje viđenje ili iskustvo o tome kako žive žene u Pirotu i kako unaprediti život naših sugrađanki.

 

Video rad treba da se odnosi na jednu ili više oblasti ženske egzistencije, a naročito na : zdravlje žena, socio-ekonomski položaj, život žene na selu, žene koja je preživela nasilje, izazovi žene kao samohrane majke, žene sa invvaliditetom, romkinje ili bilo koji aspekt svakodnevnog života naših sugrađanki.

 

Uslovi za učestvovanje na konkursu :

  • da je autor/ka građanin/ka opštine Pirot

  • da video rad traje do 1 minut;

  • video rad i podatke o autoru/ki bi trebalo dostaviti na DVD-u, na adresu Ženska medijateka, Nikole Tesle 34, 18300 Pirot. U jednoj koverti bi trebalo dostaviti DVD, potpisan šifrom autora, a u drugoj šifru i podatke o autoru – ime i prezime, adresu, broj lične karte, broj telefona i kontakt e-mail.

  • jedan autor/ka može poslati više radova.

  • video radovi mogu biti snimljeni amaterskom tehnikom, mobilnim telefonom, digitalnim fotoaparatom i video kamerom.

 

Rok za slanje radova je 15. februar 2014. godine.

 

Nagrade:

Za najboljih pet videa, prema odluci žirija, obezbeđene su nagrade: foto aparati i eksterni hard diskovi u vrednosti od 6,000.00 dinara (ukupno 30,000.00 dinara). Žiri je sastavljen od saradnika Udruženja, a čine ga : Marija Penčić, Gordana Simonović Veljković i Bojan Đorđević.

 

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Žena juga 21. februara 2014.

Imena dobitnika nagrada žiri će saopštiti 25. februara 2014. godine na konferenciji za štampu u Ženskoj medijateci.

Nagrađeni video radovi biće iskorišćeni za pripremu kratkog spota kampanje Pirot po meri žena i objavljeni na sajtu Žena juga odmah nakon konferencije za novinare.

 

Detaljnije informacije o konkursu možete dobiti mejlom na adresu pirotpomerizena@gmail.com

 

Očekujemo Vaše prijave!

 

 

Tags: