Digitalne priče za transformaciju

 
Projekat ima za cilj povećanje kapaciteta žena i njihovo ovladavanje novim tehnologijama,kao i umrežavanje ženskih organizacija iz regiona.
Jedna od ključnih aktivnosti projekta je istoimeni regionalni trening, namenjen ženama predstavnicama ženskih organizacija iz regiona (Makedonija, Crna Gora, BIH, Kosovo i Srbija) svih uzrasta,nacionalnosti i veroispovesti.

Tokom četvorodnevnog treninga, učesnice će biti obučene i osnažene za upotrebu novih tehnologija i izraza u svrhu promovisanja kulture mira, tolerancije i suživota na balkanskim prostorima - kreiranjem digitalnih priča na temu "Moj uspeh" u kontekstu rodne socijalizacije, formiranja i razvoja ženskog/ih identiteta u uslovima rata i tranzicije a kroz prizmu graditeljki mira i direktnih učesnica u programima pomirenja i suočavanja sa prošlošću. Trenerica na projektu je Ivana Vučković, višegodišnja regionalna trenerica u upotrebi digitalnih priča za transformaciju.

Jedan od rezultata projekta biće i participativni video,koji će nakon treninga, zajedno sa digitalnim pričama, učesnice i njihove organizacije promovisati u svojoj zajednici uz podršku Žena juga.

Donatori :

Poziv za učešće je otvoren do 30.3., prijavite se!

2013 to 2014