Medijske posete Evropskoj uniji

Medijske posete Evropskoj uniji

Kontaktirajte nas
Pošaljite nam e-poštu
ili pozovite našu kancelariju

U ime Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, realizujemo dvogodišnji projekat "Medijske posete Evropskoj uniji”  tematske posete novinara nekim od država članica EU. Program je namenjen novinarima informativnih redakcija iz Srbije koji izveštavaju o temama i pitanjima relevantnim za proces evropskih integracija.

Ovaj program namenjen je novinarima tradicionalnih i digitalnih medija iz Srbije i na mnogo načina nudi mogućnost obogaćivanja programa i sadržaja.

Od programa "Medijske posete Evropskoj uniji” očekujemo da omogući građanima Srbije da čitaju, gledaju i slušaju raznovrsnije sadržaje i vesti o iskustvima EU u procesu reformi kao i da bolje razumeju različite aspekte procesa pristupanja Evropskoj uniji. Novinarima iz Srbije, program nudi jedinstvenu priliku da kreiraju kvalitetan sadržaj u duhu istraživačkog novinarstva nudeći im pomoć pri identifikovanju i kontaktiranju relevantnih ljudi, institucija i zvaničnika iz Evrope.

Cilj ovih putovanja je da novinari dobiju informacije i utiske iz prve ruke o predloženim temama iz izabrane evropske zemlje kao i da im ta iskustva pomognu u poređenjima i analizi tih tema u Srbiji. Program finansira Evropska unija, a traje od januara 2015. do decembra 2016. godine.

Za više informacija o ovom projektu možete kontaktirati vođu projektnog tima Srđana Staletovića.