Virtuelni centar za žensko preduzetništvo

Žensko preduzetništvo smatra se jednim od neiskorišćenih resursa privrednog razvoja u Evropskoj uniji.

Rodna ravnopravnost i ekonomsko osnaživanje žena predstavljaju neke od ključnih preduslova stabilnog ekonomskog razvoja. Problemi sa kojima se suočava žensko preduzetništvo jesu administrativne prepreke u poslovanju, nesigurnost privredno-sistemskog okvira, teškoće u finansiranju poslovanja. Održivost mnogih programa i akcija u ovoj oblasti nestaje okončanjem donatorskih programa.  

Ženskom preduzetništvu potrebno je posvetiti posebnu pažnju i proučavati ga kao posebnu temu iz nekoliko veoma bitnih razloga.Prvo razvijanjem ideje ženskog preduzetnišva stvaraju se preduslovi za otvaranje novih radnih mesta, za sebe i druge, što omogućava privredni razvoj i razvoj društva u celini. Žene su se dokazale u prethodnim godinama uspešnim poslovanjem, primenom novih ideja i novih rešenja u organizaciji i upravljanju privrednim subjektima.

Udruženje "Žene juga" realizovalo je Javne radove uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Pirot, koji između ostalog podrazumevaju formiranje Virtuelnog centra za žensko preduzetništvo. Uzimajući u obzir česte izmene propisa i pravila a u cilju pravovremenih i tačnih informacija postignut je dogovor da se na sajtu Udruženja "Žene juga" postave podaci nadležne službe za preduzetništvo NSZ fiijale Pirot. Svi zainteresovani za pokretanje sopstvenog posla mogu se obratiti 

NSZ filijala Pirot

Poslovni centar

010/305-011  i  010/305-023

 

2015