ASTRA E bilten i aktivnosti Udruženja "Žene juga"

 ASTRA E bilten br 48 obuhvata  su aktivnosti realizovane u Srbiji u cilju prevencije, suzbijanja i kažnjavanja trgovine ljudima u periodu april-jun 2016.godine. U ovom broju biltena objavljene su, između ostalog, i  završne aktivnosti projekta "Stop trgovini ženama" koji je realizovalo Udruženje "Žene juga" uz podršku Demokratske komisije Ambasade SAD-a u Beogradu.

http://www.astra.rs/wp-content/uploads/2016/07/ASTRA-E-bilten-broj-48.pdf

Tribina "Zaustavite moderno ropstvo"

U svečanoj sali opštine Pirot, 16. maja,  održana je tribina "Zaustavite moderno ropstvo" koja predstavlja završnu aktivnost projekta "Stop trgovini ženama". Na tribini su govorili dr Zorica Mršević,naučni savetnik Instituta drušvenih nauka, Katarina Ivanović iz NVO Astra, Sanja Savić iz Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Marjan Manojlović, inspektor PU Pirot. Moderator tribine bila je Snežana Manić. Projekat "Stop trgovini ženama" realizovalo je Udruženje "Žene juga" uz podršku Ambasade SAD-a u Srbiji.

Tribina Zaustavite moderno ropstvo

Tribina Zautavite moderno ropstvo predstavlja završnu aktivnost projekta "Stop trgovini ženama" koji Udruženje "Žene juga" realizuje uz podršku Ambasade SAD-a u Srbiji. Na tribni će o ovom globalnom problemu govoriti dr Zorica Mršević iz Instituta društvenih nauka, Ivana Radović iz NVO Astra , Sanja Kljajić iz Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Marjan Manojlović inspektor PU Pirot.

Svečano otvorena izložba "Zaustavite moderno ropstvo"

U Galeriji Muzeja Ponišavlja, 11. aprila 2016.godine, svečano je otvorena izložba "Zaustavite moderno ropstvo". Na izložbi su predstavljeni najbolji radovi učenika srednjih škola Pirotskog okruga koji su pristigli na konkurs. Autorima tri najbolja rada u obe kategorije uručene su prigodne nagrade. Najbolji radovi objavljeni su u štampanoj publikaciji. Konkurs i izložba "Zaustavite moderno ropstvo" deo su aktivnosti Projekta "Stop trgovini ženama" " koji  Udruženje Žene juga realiuzuje  uz podršku Demokratske komisije američke ambasade u Beogradu u periodu od oktobra 2015. do juna 2016.

Publikacija "Zaustavite moderno ropstvo"

Najbolji radovi pristigli na konkurs "Zaustavite moderno ropstvo"objavljeni u istoimenoj publikaciji. Radovi će biti izloženi u Galeriji Muzeja Ponišavlja od 11. do 17.aprila. Svečano otvaranje izložbe u ponedeljak 11. aprila u 17h, kada će autorima tri najbolja rada u obe kategorije biti uručene nagrade. Konkurs i izložba deo su aktivnosti Projekta "Stop trgovini ženama" koji  Udruženje Žene juga realiuzuje  uz podršku Demokratske komisije američke ambasade u Beogradu u periodu od oktobra 2015. do juna 2016.

Ulična akcija "Stop trgovini ženama" u Babušnici

Ulična akcija "Stop trgovini ženama" organizovana je 22. februara 2016. u Babušnici. Akciju su održale vršnjačke edukatorke iz Gimnazije "Vuk Karadžić" uz podršku profesorka građanskog vaspitanja Nikole Đurića, i predstavnice orgaizacije "Žene juga" koje realizuju istoimeni projekat. Tokom dvočasovne akcije na ulazu u zelenu pijacu brojni meštani zastajali su da pogledaju pano koji su uradile vršnjačke eduaktorke o temi trgvine ženama, isisivali su poruke i razgovarali  o globalnom problemu trgovine ljudima i prevenciji istog. 

Ulična akcija "Stop trgovini ženama" u Pirotu

Ulična akcija “Stop trgovini ženama” kao aktivnost istoimenog projekta organizovana je 20. februara u Pirotu. 

Vršnjačke edukatorke srednjih škola opštine Pirot, uz podršku profesorki građanskog vaspitanja i predstavnica Udruženja “Žene juga”,

 prezentovale su sugrađanima promotivni materijal i panoe koje su uradili njihovi vršnjaci tokom prethodnih aktivnosti. 

Ulična akcija "Stop trgovini ženama" u Dimitrovgradu

Vršnjačke edukatorke iz Gimnnazije "Sveti Kirilo i Metodije" u Dimitrovgradu, uz poršku profesorke Jelene Ilić, prezentovale su štampani materijal i postavile pano za poruke o trgovini ženama. Akcija je organizovana u vreme pijačnog dana na ulazu u zelenu pijacu kad je veći broj meštana bio u prilici da se upozna sa ovom problematikom

Pages

Subscribe to RSS - stop trgovini ženama