Uskršnji festival ženskog stvaralaštva

Na Trgu ispred Doma kulture od 28. do 30. aprila, održan je Uskršnji festival ženskog festivalaštva. Oko četrdeset učesnica izložilo je svoje proizvode na manifestaciji koja je prodajnog karaktera, tako da je ujedno ovo i jedan od vidova ekonomskog osnaživanja žena. Tokom trodnevne manifestacije još jednom je prikazano bogato žensko stvaralaštvo pirotskog kraja. Organizaciju festivala su podržali lokalna samouprava i Sportski centar ustupanjem prostora i obezbeđenjem štandova.  Festival je deo programa koji podržava Rekonstrukcija ženski fond. 

Uskršnji festival ženskog stvaralaštva

Udruženje "Žene juga", u susret predstojećim praznicima, za kreativne žene  Pirota organizuje Uskršnji festival ženskog stvaralaštva. Manifestacija će biti održana 28.aprila na Trgu ispred Doma kulture i okupiće četrdesetak žena koje proizvode široku lepezu kreativnih predmeta, od tradicionalnog ćilima i grnčarije do najmodernijeg nakita. 

Prezentacija ženskog stvaralaštva

Na inicijativu članica i aktivistkinja Udruženja "Žene juga" koje se bave kreativnim radom u Medijateci je u subotu 12. decembra organizovana Prezentacija ženskog stvaralaštva. Ovo je bila još jedna prilika da kreativne žene naše organizacije prikažu šta proizvode i budu u mogućnosti da nešto i prodaju. Svoje proizvode izložile su Dragana Pešić- Kozmetika Šarm, Marija Milić - dekupaž tehnika, Miljana Petrov - pleteni proizvodi, Nina Lukić-Svet magneta, Valentina Mančić i Karolina Petrović grnčarija i Biljana Marinkov - kviling tehnika.

Subscribe to RSS - žensko stvaralaštvo