Vršnjačko edukativne radionice u Beloj Palanci

Vršnjačko edukativne radionice kao deo aktivnosti projekta "Stop trgovini ženama" održane su 24.decembra 2015. u srednjoj školi "Niketa Remezijanski" u Beloj Palanci. Vršnjačke dukatorke bile su učenice Tehničke škole Pirot Ivana Ignjatović i Emilija Manić. Podršku je pružuio Nikola Živić, profesor građanskog vaspitanja škole "Niketa Remezijanski".

 

 

Vršnjačko edukativne radionice u Mlekarskoj školi

Vršnjačko edukativne radioce održane su u Mlekarskoj školi "Dr Obren Pejić" u Pirotu 23. decembra 2015. godine. Prezentaciju su pripremile  i radionicu vodile vršnjačke edukatorke Milica Tošić i Anđela Jovanović uz podršku profesorke građanskog vaspitanja Jasmine Manić. Vršnjačko edukativne radionice deo su aktivnosti projekta "Stop trgovini ženama" koji Udruženje "Žene juga" realizuje uz podršku Demokratske komisije Ambasade SAD-a u Srbiji. Projekat je namenjen mladima i opštoj populaciji sa ciljem smanjenja rizika od ulaženja u lanac trgovine ljudima.

 

Vršnjačko edukativne radionice Stop trgovini ženama u Srednjoj stručnoj školi

Vršnjačko preventivna edukativna radionica kao deo aktivnosti projekta "Stop trgovini ženama" održana je, 17. decembra 2015. godine, u Srednjoj stručnoj školi u Pirotu. Projekat realizuje Udruženje "Žene juga" uz podršku Demokratske komisije Ambasade SAD-a u Srbiji, tako da je radionici prisustvovala i Marija Bjelopetrović, predstavnica Ambasade. Vršnjačke edukatorke Milica Tričković i Miljana Cvetković uz podršku profesorke grđanskog vaspitanja Jelene Veličković prikazale su prezentaciju o trgovini ženama, a zatim razgovarale sa učesnicima o problemu trgovine ljudima.

Vršnjačko edukativne radionice o trgovini ženama u ŠOSO Mladost

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje Mladost održana je 16.decembra 2015.godine, vršnjačko edukativna radionica koja je deo aktivnosti projekta "Stop trgovini ženama". Radionicu su održale  vršnjačke edukatorke Anisija Jocić i Martina Jocić uz podršku profesorke građanskog vaspitanja Jelene Jocić i profesorke Marije Vidojković. Učenice su upoznale prisutne sa problemom trgovine ljudima i preveniciji ove negativne pojave. Prikazan je kratki informativni film "Dve devojčice", podeljena je brošura Stop trgovini ženama i dati odgovori na postavljena pitanja učesnika. 

 

 

Vršnjačko edukativne radionice o trgovini ženama u Ekonomskoj školi

U Ekonomskoj školi u Pirotu, 10.decembra 2015.godine, održana je vršnjačko preventivna edukativna radionice koja je deo aktivnosti projekta "Stop trgovini ženama". Vršnjačke edukatorke su Anja Stojanović i Kristina Trivunović, koje su pripremile i održale radionicu uz podršku profesorke građanskog vaspitanja Ljiljane Tanasković. Podeljena je brošura Stop trgovini ženama i prikazano niz edukativnih kratkih informativnih filmova među kojima i film "Dve devojčice". 

 

.

Vršnjačko edukativne radionice Stop trgovini ženama u Tehničkoj školi

Preventivno edukativnu vršnjačku radionicu kao deo aktivnosti projekta "Stop trgovini ženama" održale su 1. i 4. decembra 2015. godine u Tehničkoj školi, vršnjačke edukatorke Ivana Ignjatović i Emilija Manić.Podršku su pružile profesorka građanskog vaspitanja Dušanka Mitić i predsednica Đačkog parlamenta Tehničke škole Anđela Velev. Radionici je prisustvovalo više od 50 učenika od I do IV razreda i predstavnici parlamenta.

 

Žene Kosova putevima mira

U Prištini su od 15-19. maja realizovane radionice u okviru Projekta “Žene Kosova putevima mira”.  Projekat realizuje udruženje “Žene juga” u partnerstvu sa organizacijom “Artpolis” iz Prištine. Digitalne priče i intervjui sa ženama uobličeni su u participativni video koji će biti emitovan u gradovima učesnicima projekta, Pirotu i Prištini kao i na Ženskim festivalima. Projekat realizovan uz podršku Ekumenske inicijative žena iz Omiša (Hrvatska).
Tags: 

Pages

Subscribe to RSS - radionice